Bio

Kim Crabeels schrijft voor kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar. Haar boeken zijn vrolijk met een gevoelige twist en rijkelijke illustraties. Zelf gaf Kim het tekenen op na een venijnige uithaal van haar tekenleraar. De man heette Franky. Kim hoopt dat hij zich schaamt. Maar ze treurt er niet meer om. Nu werkt ze immers samen met grote helden als Ingrid Godon, Marije Tolman en Sebastiaan Van Doninck. Eat that, Franky! 🙂

Kims eerste kinderboek Magnus kan niet slapen verscheen in 2013, een jaar na de geboorte van haar derde kindje, Magnus. Kim schreef het boek voor hem en voor zijn zussen, Finn en Lou. En zo leidden die slapeloze babynachten toch nog tot iets fris en vrolijks.

Kim kreeg de smaak te pakken. Ze begon al snel aan Magnus nummer twee – nummer drie als je heel precies wil zijn-. Ze genoot van het fantaseren, het schrijven, het vele joggen dat daar in haar geval mee gepaard gaat, van de emotie bij het zien van die eerste illustratie, van de geur van een verse druk. Bovendien gaf het schrijven haar een goede reden om de drukte in huis zo nu en dan te ontvluchten. ‘Ssssst, mama maakt een boek!’

Ooit stond Kim voor de klas als leerkracht Nederlands/ Deutschlehrerin. Vandaag combineert ze het schrijven met een baan als cultuurprogrammator voor de allerkleinsten in Leuven. Ze reist van klas naar klas en van bib tot cultuurcentrum met een aanhangwagen vol blobvissen, superkatten, flamingo’s en meer van dat leuks. Zo hoopt ze alle kinderen aan het lezen te krijgen.

Kim is ook getrouwd met een hele lieve, mooie man, Seppe.  Zijn superpowers zijn onder meer papierwerk, kleine lettertjes en grotemensengeregel. En dat is fijn! Zo heeft de schrijfster het hoofd vrij voor fantasie.