Bio

Kim Crabeels schrijft voor kinderen en jongeren van 4 tot 12 jaar. Haar boeken zijn vrolijk met een gevoelige twist. Het liefst van al werkt ze samen met een illustrator. Ooit tekende de schrijfster ook zelf. Maar dat gaf ze op omdat ze toch nooit aan haar grote helden zou kunnen tippen. Sebastiaan Van Doninck, Marije Tolman, Ingrid Godon, Emma Thyssen, Seppe Van den Berghe, … : dat zulke straffe tekenaars haar verhalen illustreren vindt ze heerlijk, bij momenten zelfs magisch!

Kims eerste kinderboek Magnus kan niet slapen verscheen in 2013, een jaar na de geboorte van haar zoon, Magnus. Ze schreef het voor hem en zijn zussen, Finn en Lou. Zo leidden al die slapeloze babynachten toch nog tot iets fris en vrolijks.

Kim stond tien jaar voor de klas als leerkracht Nederlands/ Deutschlehrerin. Vandaag combineert ze het schrijven met een baan als cultuurprogrammator voor de allerkleinsten in Leuven. Tijdens de Jeugdboekenmaand en de Voorleesweek reist ze met een busje vol blobvissen, superkatten, flamingo’s, kleine struisjes en zelfs één giga walvis het land rond om kinderen warm te maken voor haar boeken.

Kim is getrouwd met een hele lieve, mooie man: Seppe. Samen met Seppe, Finn, Lou, Magnus en een heleboel slimme huisdieren met rare stemmetjes woont ze in het groene Hageland bij Leuven.