28 sep

Flamingo! is trekvogelkampioen

Ja, zo staat dat in het boek. En dat is niet gelogen. Eerst vloog Flamingo! naar Korea. Nu sjeest hij in volle vaart door naar China. Een dikke roze pluim voor illustrator Marije Tolman, inspirator Marc Herremans, Uitgeverij Lannoo Kinderboek, en ach, waarom ook niet: een extra zachte roze dons voor mezelf vannacht.

Trouwens, zo’n vertaling geeft je vleugels. En dus krijgt Flamingo! in 2018 een vervolg. Een tweede luik als het ware. Zonder flamingo’s, maar met Marije Tolman en ook nog een ander prijsbeest in de hoofdrol.

En dan vergeet ik nog te vertellen dat Flamingo! een tweede druk krijgt én genomineerd werd door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2017 – 2018. Onder Materiaal vind je een inspirerend werkmodel om in de klas met Flamingo! aan de slag te gaan. Flamingo! Go! Go!